Meringue Kerstboompjes voor de Feestdagen
Maak deze Meringue Kerstboompjes voor een feestelijke traktatie tijdens de Kerst. Het is een leuk en makkelijk recept om te maken met de kinderen, met een heerlijk zoet resultaat.
Ingrediënten
- 4 druppels groene kleurstof
- 4 eiwitten
- 125 g kristalsuiker
- 125 g poedersuiker
- gekleurde kerstspikkels parels en sterren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 °C.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Maak de beslagkom vetvrij door deze met citroensap te besprenkelen en schoon te vegen met een stukje keukenpapier.
- Klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker en de kleurstof tot er stevige pieken ontstaan.
- Als je de kom op de kop houdt, moet de meringue erin blijven.
- Spatel de poedersuiker er voorzichtig doorheen.
- Vul een spuitzak met de meringue en spuit kleine kerstboom-vormige figuren op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Decoreer de boompjes direct met de gekleurde kerstspikkels en parels.
- Bak de meringue 90 tot 120 minuten in het midden van de oven.
- De meringues zijn klaar wanneer ze makkelijk van het bakpapier komen.
- Zet de oven uit en laat de meringues 60 minuten in de oven staan met de deur op een kiertje.
- Laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bewaar de meringues in een luchtdichte verpakking. Ze zijn heerlijk om zo te eten of om te gebruiken als decoratie voor taarten en cupcakes.
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 25 g