Met frambozenmousse gevulde flensjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 gr tarwemeel of volkorenmeel
  • 3 eieren
  • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • 2 eetlepels suiker
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • 6 eetlepels roomboter
  • 250 gr frambozen
  • 100 gr bramen
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • ½ liter melk
  • 30 cl Framboise Boon

Instructies

  • Zeef de meel in een kom.
  • Voeg de eieren, de geraspte sinaasappelschil, de melk, de suiker en de gesmolten roomboter toe en maak er met een staafmixer een smeuïg beslag van.
  • Bak in een koekenpan zo dun mogelijke flensjes, steeds met een klein klontje boter.
  • Houd de flensjes warm.
  • Houd 100 gr frambozen achter en stoof de rest van de frambozen samen met de bramen even in de roomboter.
  • Voeg het bier toe en laat het een paar minuten zachtjes door stoven.
  • Mix het geheel met een staafmixer of blender tot een mousse.
  • Roer er bijna alle achtergehouden frambozen voorzichtig door; houd een paar frambozen achter voor de garnering.
  • Vul de flesjes met de mousse en drapeer ze op de borden.
  • Garneer met een paar frambozen en wat poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Drink er een gekoeld glas Framboise Boon bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst België