Mexicaans spiegelei

Allerhande 2002
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 1 pot sugo piccante 475 g
  • 8 eieren
  • 4 wraptortilla's
  • ½ zakje verse koriander a 15 g

Instructies

  • In grote koekenpan 1 eetlepel boter laten smelten en hierboven 4 eieren breken (dooier moet heel blijven).
  • Eieren op matig vuur ca. 7 minuten bakken, tot dooier bijna geheel gestold is.
  • Spiegelei uit pan nemen en warm houden.
  • Zo nog een groot spiegelei bakken.
  • Intussen in steelpan of magnetron tomatensaus verwarmen.
  • Tortilla's volgens gebruiksaanwijzing in magnetron of droge koekenpan verwarmen.
  • Steeltjes van koriander verwijderen, blad fijn snijden en door tomatensaus mengen.
  • Tortilla's over de grote borden verdelen.
  • Een helft van tortilla dik besmeren met warme tomatensaus.
  • Spiegeleieren halveren en op tomatensaus leggen.
  • Tortilla's dubbelgeklapt serveren.

Voedingswaarden

Calories: 495 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 20 g | Vet: 27 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten
Land van herkomst Mexico
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch