Mexicaans spiegelei
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 1 pot sugo piccante 475 g
- 8 eieren
- 4 wraptortilla's
- ½ zakje verse koriander a 15 g
Instructies
- In grote koekenpan 1 eetlepel boter laten smelten en hierboven 4 eieren breken (dooier moet heel blijven).
- Eieren op matig vuur ca. 7 minuten bakken, tot dooier bijna geheel gestold is.
- Spiegelei uit pan nemen en warm houden.
- Zo nog een groot spiegelei bakken.
- Intussen in steelpan of magnetron tomatensaus verwarmen.
- Tortilla's volgens gebruiksaanwijzing in magnetron of droge koekenpan verwarmen.
- Steeltjes van koriander verwijderen, blad fijn snijden en door tomatensaus mengen.
- Tortilla's over de grote borden verdelen.
- Een helft van tortilla dik besmeren met warme tomatensaus.
- Spiegeleieren halveren en op tomatensaus leggen.
- Tortilla's dubbelgeklapt serveren.
Voedingswaarden
Calories: 495 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 20 g | Vet: 27 g