Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 blik kidneybonen uitgelekt
- 12 stuks baby maïs
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 3 tomaten
- 1 limoen
- 1 avocado
- Koriander
- 4 eetlepels crème fraîche
- Nachochips
Instructies
- Snijd de baby maïs in stukken en stoom ze in een stoomovenpan op 100°C gedurende ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn, of kook ze in water.
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in gelijke stukken.
- Als je niet van rauwe paprika houdt, stoom ze dan gedurende 1 minuut en spoel ze daarna af met koud water.
- Snijd de rode ui in dunne ringen en spoel ze af met koud water om de bitterheid te verminderen.
- Snijd de tomaten in grove blokjes zonder de zaadlijsten.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
- Besprenkel met wat limoensap om verkleuring te voorkomen.
- Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met geraspte limoenschil, limoensap, olijfolie, zout en peper.
- Verdeel de salade over de borden en serveer met een lepel crème fraîche en nachochips.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Koriander kan worden vervangen door bosui voor een andere smaakdimensie.
- Voor extra pit kun je wat milde groene tabasco toevoegen.
- Serveer er wat geraspte kaas apart bij en een groene salade of lekker brood.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 4 g