Mexicaanse bonensalade met nachos

Mexicaanse Bonenschotel met Avocado en Nacho's

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik kidneybonen uitgelekt
  • 12 stuks baby maïs
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • Koriander
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • Nachochips

Instructies

  • Snijd de baby maïs in stukken en stoom ze in een stoomovenpan op 100°C gedurende ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn, of kook ze in water.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in gelijke stukken.
  • Als je niet van rauwe paprika houdt, stoom ze dan gedurende 1 minuut en spoel ze daarna af met koud water.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen en spoel ze af met koud water om de bitterheid te verminderen.
  • Snijd de tomaten in grove blokjes zonder de zaadlijsten.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
  • Besprenkel met wat limoensap om verkleuring te voorkomen.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met geraspte limoenschil, limoensap, olijfolie, zout en peper.
  • Verdeel de salade over de borden en serveer met een lepel crème fraîche en nachochips.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Koriander kan worden vervangen door bosui voor een andere smaakdimensie.
  • Voor extra pit kun je wat milde groene tabasco toevoegen.
  • Serveer er wat geraspte kaas apart bij en een groene salade of lekker brood.

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Salade
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Tarwevrij / Vegetarisch / Zout arm