Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de burger:
- 240 g runderstaartstuk picanha
- 60 g buikspek
- 2 g zout
- Tabasco naar smaak
Voor de pico de gallo:
- 2 tomaten
- ½ rode ui
- ¼ bosje koriander
- 1 limoen
- Olijfolie
- Peper & zout
Voor de guacamole:
- 1 avocado
- 4 cherrytomaten
- ½ rode ui
- 1 limoen
- Peper & zout
Serveren:
- 4 maïsbroodjes
- 1 rode peper
- 1 takje koriander
- Tortillachips
- Zonnebloemolie
Instructies
Burger:
- Leg het spek in het vriesvak om het gemakkelijk in kleine blokjes te kunnen snijden.
- Snijd het spek in blokjes.
- Snijd het vlees in kleine gelijke stukken en meng met zout, tabasco en spekblokjes.
- Draai het vlees door de gehaktmolen en vorm er burgers van, druk het niet te strak aan zodat het een losse structuur behoudt.
Pico de gallo:
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadkern en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel en snipper de rode ui, hak de koriander fijn.
- Meng de tomatenblokjes met ui, koriander, een scheutje olie en limoensap.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bewaar in de koelkast tot serveren.
Guacamole:
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil.
- Pel en snipper de ui.
- Hak de avocado, cherrytomaten en ui fijn, maak de guacamole smeuïg.
- Breng op smaak met peper, zout en limoensap.
- Bewaar in de koelkast tot serveren.
Serveren:
- Verhit een scheutje olie in een pan.
- Bak de burgers tot de binnenkant nog rosé is.
- Snijd de maïsbroodjes doormidden en rooster de binnenkant.
- Beleg de broodjes met guacamole, burger, pico de gallo en garneer met rode peper, koriander en tortillachips.
Notities / Tips / Wijnadvies
Biertip:
Serveer met een verfrissend Mexicaans biertje.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g