Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
erkruimel de helft van de tortillachips.
Meng in een kom het gehakt met de verkruimelde chips, 2 eetlepels salsa en ½ theelepel zout en peper.
Vorm hieruit 4 gehaktballen.
Kook de aardappels in 25 minuten gaar.
Verhit boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op matig vuur in 20 minuten rondom bruin en gaar.
Snijd de ijsbergsla in reepjes en meng in een kom met de Mexicaanse groentemix en knoflookdressing.
Strooi de rest van de tortillachips over de salade.
Haal de gehaktballen uit de pan, zet het vuur hoog, voeg 100 ml water toe aan de pan en roer de aanbaksels los.
Breng de jus op smaak met 3-4 eetlepels salsa, zout en peper.
Verdeel de gehaktballen met jus over vier borden.
Leg de aardappels ernaast, snijd ze diep in en schep in elk een eetlepel salsa.
Serveer met de ijsbergsla.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een verfrissende Mexicaanse cerveza (bier) of een lichte rode wijn zoals een Merlot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Mexicaanse Gehaktballen met Sla en Gevulde Aardappels