Mexicaanse Gehaktballen met Sla en Gevulde Aardappels
Ingrediënten
- 100 g tortilla chips
- 500 g half-om-halfgehakt
- 200 g milde salsa pot à 300 g
- 4 grote aardappels ongeschild (bijv. Superaardappels)
- 25 g boter
- 1 krop ijsbergsla
- 1 blik Mexicaanse groentemix 200 g, uitgelekt
- 4 eetlepels knoflookdressing
Instructies
- erkruimel de helft van de tortillachips.
- Meng in een kom het gehakt met de verkruimelde chips, 2 eetlepels salsa en ½ theelepel zout en peper.
- Vorm hieruit 4 gehaktballen.
- Kook de aardappels in 25 minuten gaar.
- Verhit boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op matig vuur in 20 minuten rondom bruin en gaar.
- Snijd de ijsbergsla in reepjes en meng in een kom met de Mexicaanse groentemix en knoflookdressing.
- Strooi de rest van de tortillachips over de salade.
- Haal de gehaktballen uit de pan, zet het vuur hoog, voeg 100 ml water toe aan de pan en roer de aanbaksels los.
- Breng de jus op smaak met 3-4 eetlepels salsa, zout en peper.
- Verdeel de gehaktballen met jus over vier borden.
- Leg de aardappels ernaast, snijd ze diep in en schep in elk een eetlepel salsa.
- Serveer met de ijsbergsla.