Mexicaanse Gehaktballen met Sla en Gevulde Aardappels

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g tortilla chips
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 200 g milde salsa pot à 300 g
  • 4 grote aardappels ongeschild (bijv. Superaardappels)
  • 25 g boter
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 blik Mexicaanse groentemix 200 g, uitgelekt
  • 4 eetlepels knoflookdressing

Instructies

  • erkruimel de helft van de tortillachips.
  • Meng in een kom het gehakt met de verkruimelde chips, 2 eetlepels salsa en ½ theelepel zout en peper.
  • Vorm hieruit 4 gehaktballen.
  • Kook de aardappels in 25 minuten gaar.
  • Verhit boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op matig vuur in 20 minuten rondom bruin en gaar.
  • Snijd de ijsbergsla in reepjes en meng in een kom met de Mexicaanse groentemix en knoflookdressing.
  • Strooi de rest van de tortillachips over de salade.
  • Haal de gehaktballen uit de pan, zet het vuur hoog, voeg 100 ml water toe aan de pan en roer de aanbaksels los.
  • Breng de jus op smaak met 3-4 eetlepels salsa, zout en peper.
  • Verdeel de gehaktballen met jus over vier borden.
  • Leg de aardappels ernaast, snijd ze diep in en schep in elk een eetlepel salsa.
  • Serveer met de ijsbergsla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer dit gerecht met een verfrissende Mexicaanse cerveza (bier) of een lichte rode wijn zoals een Merlot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Mexico
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij