Mexicaanse Gevulde Paprika's met Romige Walnotensaus

Mexicaanse Gevulde Paprika's met Romige Walnotensaus

Een heerlijk en kleurrijk gerecht geïnspireerd door de Mexicaanse keuken, met een vullende gehaktmix en een rijke walnotensaus. Perfect voor zowel vleesliefhebbers als vegetariërs.
Porties: 4
Bereidingstijd: 44 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr walnoten
  • 100 gr feta
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 250 gr gehakt of vegetarisch gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • 1 appel of perzik in kleine stukjes gesneden
  • 1 bakbanaan of onrijpe banaan in kleine stukjes gesneden
  • 2 el rozijnen
  • 45 gr amandelen fijngehakt
  • 4 zoete puntpaprika's gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
  • 1 granaatappel of bakje granaatappelpitjes
  • 100 ml water
  • Zout naar smaak
  • Basmati rijst hoeveelheid naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Gebruik een keukenmachine om de walnoten, feta en gecondenseerde melk te pureren tot een dikke, romige saus.
  • Zet apart.
  • Verhit een koekenpan en rul het gehakt of vegetarisch gehakt.
  • Voeg vervolgens de gesnipperde ui, tomaat, appel (of perzik), bakbanaan, rozijnen en gehakte amandelen toe.
  • Bak het geheel 3 minuten zachtjes door.
  • Voeg 100 ml water en wat zout toe aan het gehaktmengsel.
  • Laat het mengsel nog even doorpruttelen totdat alles goed gemengd is.
  • Halveer de zoete puntpaprika's en vul ze met het gehaktmengsel.
  • Plaats de gevulde paprika's op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Kook ondertussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de gevulde paprika's op borden met de basmatirijst.
  • Giet de walnotensaus over de paprika's en garneer met granaatappelpitjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht combineert goed met een fruitige witte wijn zoals een Viognier of een lichte rosé.
 

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 40 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Noten / Vlees
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch