Mexicaanse paprika's met kidneybonen en tortilladeksel

Allerhande 2002
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ovenschaal, ca. 30 x 40 cm

Ingrediënten

  • 4 rode paprika's
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 blikken kidneybonen a 425 g
  • 1 zakje verse koriander 15 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten
  • zout
  • druppels tabasco enkele
  • 40 g tortillachips naturel zakje
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml
  • 150 g gemalen oude kaas zakje

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Paprika's wassen, halveren en zaadjes verwijderen.
  • In grote pan met ruim kokend water paprikahelften in ca.5minuten beetgaar koken.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Knoflook en ui pellen en snipperen.
  • In zeef kidneybonen laten uitlekken.
  • Koriander fijn hakken.
  • In koekenpan olie verhitten en knoflook en ui ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Bonen en komijn toevoegen en ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
  • Van vuur af helft van koriander erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met zout en tabasco.
  • Paprikahelften vullen met bonenmengsel en naast elkaar in ovenschaal zetten.
  • Paprika's afdekken met tortillachips.
  • Crème fraîche losroeren en over chips verdelen.
  • Kaas erover strooien.
  • In midden van oven paprika's ca. 15 minuten bakken tot kaas is gesmolten.
  • Garneren met rest van koriander.

Voedingswaarden

Calories: 541 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 20 g | Vet: 31 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch