Mexicaanse Rijstschotel met Biefstuk of Kip

Een smaakvolle Mexicaanse rijstschotel met biefstuk of kip, vol met verse groenten en pittige kruiden.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Kookpan voor rijst
  • koekenpan of grillpan
  • mes

Ingrediënten

  • 1 zakje fajita kruiden
  • Paar ringetjes jalapeño naar smaak
  • 1 courgette in blokjes
  • 3 tomaten in blokjes
  • 1 klein blikje maïs
  • 2 bosuien in ringetjes (ook het wit gebruiken)
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 300 gram biefstuk in reepjes (apart grillen en op het laatst toevoegen)
  • of 350 gram kipfilet in reepjes (kan met de groente in de pan)
  • 240 gram rijst gekookt

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en voeg de courgette, tomaten, maïs, bosui, knoflook en jalapeño toe.
  • Roerbak de groenten tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg het zakje fajita kruiden toe en meng goed door de groenten.
  • Voeg een beetje zout naar smaak toe.
  • Als je biefstuk gebruikt, grill deze apart in een hete grillpan tot medium rare of naar wens, en voeg deze aan het einde toe aan de groenten.
  • Als je kipfilet gebruikt, voeg deze in reepjes direct toe aan de groenten en bak mee tot de kip gaar is.
  • Meng de gekookte rijst door het groente- en vleesmengsel en roer goed door zodat de smaken zich kunnen mengen.
  • Laat alles nog even kort garen en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte rode wijn zoals een Zinfandel of een frisse witte wijn zoals een Verdejo, die goed samengaat met de kruidige smaken van de schotel.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Rundvlees
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Notenvrij
Feestdagen etc Picknick