Mexicaanse Tacoburgers met Groenten

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 1 doos taco dinnerkit
  • 500 g vegetarisch gehakt of rundergehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pak Mexicaanse roerbakgroenten 450 g
  • 100 g geraspte kaas optioneel

Instructies

  • Meng in een kom de fijngesnipperde ui met de kruidenmix uit de taco dinnerkit en 3 eetlepels water.
  • Voeg het gehakt toe aan het mengsel en kneed goed door.
  • Vorm hier 6 burgers van ongeveer 10 cm doorsnede van.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de burgers 8-10 minuten, of tot ze bruin en gaar zijn.
  • Verhit ondertussen in een wok de overgebleven olie en roerbak de Mexicaanse groenten gedurende 5 minuten.
  • Verwarm de tacoschelpen volgens de instructies op de verpakking in de oven of magnetron.
  • Leg op elk bord 3 tacoschelpen en vul deze met halve burgers en de groentemix.
  • Bestrooi de taco's met geraspte kaas (indien gewenst) en serveer de saus uit de taco dinnerkit apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Merlot of een jonge Tempranillo past goed bij de pittige smaken van de Mexicaanse tacoburgers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Taco's & Nacho's
Land van herkomst Mexico