Mexicaanse Tortilla Ovenschotel
Equipment
Ingrediënten
- 2 uien gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 250 ml kruidenbouillon van tablet
- 1 courgette in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 blik rode kidneybonen 400 g
- 8 bloemtortilla's
- 150 g belegen kaas geraspt
- 125 ml crème fraîche
Instructies
- Verwarm de helft van de ui en knoflook in 2 eetlepels olie met de helft van de chilipoeder in een pan op laag vuur en fruit ze aan.
- Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en bak kort mee.
- Schenk de helft van de bouillon erbij en laat het geheel 20 minuten op laag vuur sudderen.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak hierin de courgette en paprika 3-4 minuten zachtjes met zout en peper.
- Haal het groentemengsel uit de pan en bewaar het.
- Fruit de rest van de ui, knoflook en chilipoeder zachtjes in de overgebleven olie.
- Voeg de bonen met vocht toe en bak 4-5 minuten.
- Stamp het bonenmengsel tot een grove puree en voeg de rest van de bouillon toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de tortilla's met de tomatensaus en schep in het midden een streep bonenpuree.
- Verdeel de courgette, paprika en een beetje kaas erover.
- Rol de tortilla's op en leg ze in een ovenschaal.
- Schenk de rest van de tomatensaus erover en verdeel daarna de crème fraîche en rest van de kaas erover.
- Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ovenschotel gedurende 30 minuten, tot hij goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Mexicaanse tortilla ovenschotel met een verfrissende groene salade en een schijfje limoen voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g