Mexicaanse Tostada met Geroosterde Minigroenten en Mini Biefstukjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gr Asperge-broccoli
  • 2 pakjes Cherry trostomaten
  • 300 gr Mini biefstukjes
  • 150 gr Mini prei
  • 125 gr Minimaiskolfjes
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 6 eetlepels Olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
  • 4 stuks Wraptortilla's

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Halveer de mini preitjes in de lengte.
  • Knip de trosjes tomaten in het midden door.
  • Leg de mini prei, tomaten, mini mais en asperge-broccoli naast elkaar in het bakblik.
  • Meng in een kommetje de olijfolie en Mexicaanse kruiden en schenk driekwart van het mengsel over de groenten.
  • Schuif het bakblik ca. 15 cm onder de hete grill en rooster de groenten in ca. 7 minuten gaar.
  • Schep ze af en toe voorzichtig om.
  • Verwarm de grillpan tot gloeiend heet.
  • Bestrijk de tortilla's en biefstukjes met de rest van het olijfolie-mengsel.
  • Rooster de tortilla's een voor een knapperig bruin in de grillpan en leg ze op vier borden.
  • Rooster vervolgens de biefstukjes in ca. 2 minuten mooi bruin.
  • Leg de geroosterde minigroenten en biefstukjes op de tortilla's.
  • Druppel de olie uit het bakblik eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 22 g | Vet: 30 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Wraps
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Notenvrij
Feestdagen etc Picknick