Mie teriyaki
Snel te maken
Ingrediënten
- 1 grote winterpeen
- 400 g witlof
- 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 schaaltje runderreepjes ca. 300 g
- 1 zakje Japanse teriyakisaus 160 g
- 1 zakje Chinese eiermie 250 g
Instructies
- Peen wassen en met dunschiller in dunne plakjes schaven.
- Witlof schoonmaken en in grove repen snijden.
- In wok helft van olie verhitten en peen 10 minuten roerbakken.
- Laatste 2 minuten witlof mee bakken.
- In koekenpan rest van olie verhitten en runderreepjes rondom bruinbakken.
- Zet het vuur lager en voeg teriyakisaus aan vlees toe.
- Geheel 5 minuten laten sudderen.
- Mie volgens aanwijzingen op verpakking bereiden.
- Mie over vier borden verdelen en met groenten en teriyaki serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met cassave kroepoek en komkommer.