Mihoen Goreng met Varkensvlees, Kip en Garnalen
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de mihoen gedurende ongeveer 3 minuten (van het vuur af).
- Spoel de mihoen af met koud water en laat deze goed uitlekken.
- Snijd het varkensvlees of kip in kleine stukjes, de prei in schuine reepjes, en hak de uien en knoflook fijn.
- Verhit wat reuzel of plantaardige olie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook lichtbruin.
- Voeg het varkensvlees of kip toe en bak dit gaar.
- Voeg vervolgens de prei, verdunde ketjap, mihoen, garnalen, zout en peper toe.
- Verwarm de mihoen al omscheppend au bain marie (in een warmwaterbad) om te voorkomen dat deze gaat vastzitten.
- Garneer de mihoen naar wens met reepjes omelet en ham.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de mihoen goreng met een frisse komkommersalade en wat gehakte pinda's voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of Gewürztraminer past goed bij dit gerecht vanwege de zoetige smaak van de ketjap en de kruidige garnalen.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g