Mihoen Goreng met Varkensvlees, Kip en Garnalen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram mihoen
  • 350 gram varkensvlees of kip
  • 150 gram gepelde garnalen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • Ketjap
  • Peper
  • Zout
  • Reuzel of plantaardige olie

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de mihoen gedurende ongeveer 3 minuten (van het vuur af).
  • Spoel de mihoen af met koud water en laat deze goed uitlekken.
  • Snijd het varkensvlees of kip in kleine stukjes, de prei in schuine reepjes, en hak de uien en knoflook fijn.
  • Verhit wat reuzel of plantaardige olie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook lichtbruin.
  • Voeg het varkensvlees of kip toe en bak dit gaar.
  • Voeg vervolgens de prei, verdunde ketjap, mihoen, garnalen, zout en peper toe.
  • Verwarm de mihoen al omscheppend au bain marie (in een warmwaterbad) om te voorkomen dat deze gaat vastzitten.
  • Garneer de mihoen naar wens met reepjes omelet en ham.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de mihoen goreng met een frisse komkommersalade en wat gehakte pinda's voor extra crunch.

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of Gewürztraminer past goed bij dit gerecht vanwege de zoetige smaak van de ketjap en de kruidige garnalen.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Varkensvlees / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Suikervrij / Tarwevrij / Zout arm