Mihoen goreng

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram mihoen
  • 350 gram varkensvlees of kip,
  • 150 gram gepelde garnalen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • ketjap
  • peper
  • zout
  • reuzel of plantaardige olie

Instructies

  • Breng water aan de kook en doe hier de mihoen ongeveer 3 minuten in (de pan is dan van het vuur af).
  • Spoel de mihoen met koud water af en laat deze uitlekken.
  • Snijd het vlees in kleine stukjes, de prei in schuine reepjes en wrijf de uien en knoflook fijn.
  • Fruit dan de uien en knoflook in de reuzel lichtbruin, voeg hier het vlees bij en bak dit gaar.
  • Voeg de prei, de met water verdunde ketjap, mihoen, garnalen, zout en peper toe.
  • De mihoen met 2 vorken al omscheppend au bain marie verwarmen anders gaat ze vast zitten.
  • Garneer de mihoen met reepjes omelet en ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Varkensvlees / Vis / Vlees / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië