Mimosatomaat op een kleurige spiegel van kipgelei

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine van ± 3 gr elk
  • liter kippefond
  • 1 preiwit
  • 50 gr rundsgehakt
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 wortel
  • 10 groene boontjes
  • 1 raapje
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • 2 eieren
  • 4 tomaten
  • 100 gr kippevlees
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 zure augurkjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 16 takjes kervel

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Zorg ervoor dat de kippefond is ontvet en gezeefd.
  • Maak het preiwit schoon en snijd het fijn.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg er een mengeling van het rundsgehakt, de eiwitten, de tomatenpuree en het fijngesneden preiwit aan toe.
  • Laat de bouillon een half uur licht borrelend koken en zeef haar daarna door een neteldoek.
  • Los de voorgeweekte blaadjes gelatine in de bouillon op.
  • Maak de wortel en de boontjes schoon en schil het raapje.
  • Was de courgette en de aubergine; verwijder van deze laatste eveneens de zaadjes.
  • Snijd alle groenten in gelijkvormige blokjes van ½ cm en kook ze in zout water beetgaar.
  • Giet het water af en laat de groenten afkoelen.
  • Schep het kleurige groentenmacédoine in 4 soepborden, giet er een pollepel kippenbouillon over en laat het in de koelkast lichtjes opstijven.
  • Kook de eieren hard, pel ze en plet ze met een vork fijn.
  • Was de tomaten, snijd er een kapje af, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken.
  • Kook het kippevlees en trek het daarna los in kleine stukjes.
  • Meng de eiermimosa met 2 eetlepels mayonaise.
  • Snijd de zure augurkjes fijn en meng ze samen met het kippevlees en de kappertjes bij de mimosa.
  • Vul de tomaten met dit mengsel.
  • Strooi er gehakte bieslook over en laat in de koelkast opstijven.
  • Schik de tomaten met de gestolde kipgelei op de borden en garneer met takjes verse kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Voorgerechten
Land van herkomst België