Mini-Amerikaanse Hamburgers van Tartaar

Mini-Amerikaanse Hamburgers van Tartaar

Mini-Amerikaanse Hamburgers van Tartaar

Porties: 12 mini-hamburgers
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 sjalotjes fijn gesnipperd
  • 2 beschuiten verkruimeld (gebruik eventueel glutenvrije beschuiten voor een glutenvrij dieet)
  • 500 gram tartaar van rundvlees
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • Een paar druppels tabasco naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Roerbakolie om te bestrijken

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor tot middelhoog vuur.
  • Meng in een kom de fijn gesnipperde sjalotjes, verkruimelde beschuiten, tartaar van rundvlees, eieren, gehakte peterselie, tomatenketchup, tabasco, peper en zout.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vorm van dit mengsel 12 kleine ovale hamburgertjes.
  • Bestrijk de mini-hamburgers lichtjes rondom met roerbakolie.
  • Leg de hamburgertjes op de hete barbecue en rooster ze in ongeveer 10 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege om.
  • Serveer de mini-hamburgers op mini-sesambroodjes en garneer met plakjes tomaat, augurk, reepjes ijsbergsla en eventueel een plakje kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de mini-Amerikaanse hamburgers met frietjes, coleslaw of een frisse salade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Deze mini-hamburgers passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé. De wijn moet het vlees goed aanvullen zonder te overheersen.

Voedingswaarden

Serving: 2 mini-hamburgers | Calories: 380 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst America