Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 3 sjalotjes fijn gesnipperd
- 2 beschuiten verkruimeld (gebruik eventueel glutenvrije beschuiten voor een glutenvrij dieet)
- 500 gram tartaar van rundvlees
- 2 eieren
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels tomatenketchup
- Een paar druppels tabasco naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Roerbakolie om te bestrijken
Instructies
- Verwarm de barbecue voor tot middelhoog vuur.
- Meng in een kom de fijn gesnipperde sjalotjes, verkruimelde beschuiten, tartaar van rundvlees, eieren, gehakte peterselie, tomatenketchup, tabasco, peper en zout.
- Meng alles goed door elkaar.
- Vorm van dit mengsel 12 kleine ovale hamburgertjes.
- Bestrijk de mini-hamburgers lichtjes rondom met roerbakolie.
- Leg de hamburgertjes op de hete barbecue en rooster ze in ongeveer 10 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege om.
- Serveer de mini-hamburgers op mini-sesambroodjes en garneer met plakjes tomaat, augurk, reepjes ijsbergsla en eventueel een plakje kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de mini-Amerikaanse hamburgers met frietjes, coleslaw of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze mini-hamburgers passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé. De wijn moet het vlees goed aanvullen zonder te overheersen.Voedingswaarden
Serving: 2 mini-hamburgers | Calories: 380 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g