Mini appelstrudels

Mini appelstrudels

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 5 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 appels stevig bijv. Jonagold
  • 3 el rozijnen
  • 1 el custardpoeder
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 pak filodeeg 225 g, diepvries, ontdooid
  • 50 g boter gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°c
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de stukjes appel met de rozijnen, custardpoeder, suiker en kaneel.
  • Spreid 5 plakjes deeg uit en bestrijk ze dun met boter.
  • Leg hierop de andere plakjes deeg.
  • Schep aan de onderkant een reep appelvulling.
  • Sla de zijkanten over de vulling en rol de strudels stevig op.
  • Leg de strudels op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van de boter.
  • Bak de strudels in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  • Serveer de strudels lauwwarm.
  • Lekker met slagroom met vanillesuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook lekker als dessert, met een bolletje kaneelijs of met crème fraîche, losgeklopt met calvados en wat suiker.
Abrikozenstrudels: gebruik als vulling 250 g ricotta, 2 zakjes vanillesuiker en 100 g in stukjes gesneden gewelde abrikozen met sinaasappelsmaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Hapjes