Mini appelstrudels
AH 12 maanden Lekker Eten
Equipment
Ingrediënten
- 3 appels stevig bijv. Jonagold
- 3 el rozijnen
- 1 el custardpoeder
- 2 el suiker
- 1 tl kaneel
- 1 pak filodeeg 225 g, diepvries, ontdooid
- 50 g boter gesmolten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°c
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de stukjes appel met de rozijnen, custardpoeder, suiker en kaneel.
- Spreid 5 plakjes deeg uit en bestrijk ze dun met boter.
- Leg hierop de andere plakjes deeg.
- Schep aan de onderkant een reep appelvulling.
- Sla de zijkanten over de vulling en rol de strudels stevig op.
- Leg de strudels op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van de boter.
- Bak de strudels in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
- Serveer de strudels lauwwarm.
- Lekker met slagroom met vanillesuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker als dessert, met een bolletje kaneelijs of met crème fraîche, losgeklopt met calvados en wat suiker.
Abrikozenstrudels: gebruik als vulling 250 g ricotta, 2 zakjes vanillesuiker en 100 g in stukjes gesneden gewelde abrikozen met sinaasappelsmaak.
Abrikozenstrudels: gebruik als vulling 250 g ricotta, 2 zakjes vanillesuiker en 100 g in stukjes gesneden gewelde abrikozen met sinaasappelsmaak.