Mini chocoladetulbandjes met een twist

Mini chocoladetulbandjes met een twist

Deze mini chocoladetulbandjes zijn een heerlijke zoete traktatie. Maak ze in twee varianten: een witte chocoladeversie met cornflakes en een donkere versie met melkchocolade en pinda's.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 repen melkchocolade met nootjes
  • 2 repen witte chocolade
  • Gehakte pinda's zonder zout
  • Gemalen cornflakes hoeveelheid naar keuze
  • Suikermuisjes optioneel

Instructies

  • Smelt de chocolade met de zonnebloemolie au-bain-marie.
  • Voeg de cornflakes (voor de witte variant) of gehakte pinda's (voor de donkere variant) toe.
  • Meng goed totdat alles goed is vermengd.
  • Schep in elk tulbandje een hoopje chocolade.
  • Sla voorzichtig met de vorm op het keukenblad om de chocolade gelijkmatig te verdelen.
  • Decoreer eventueel met suikermuisjes.
  • Laat de tulbandjes opstijven in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de mini chocoladetulbandjes als een zoete traktatie bij een kopje koffie of thee.
Wijnadvies:
Een zoete, lichte witte wijn zoals Moscato past goed bij de zoetheid van de chocoladetulbandjes.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Chocolade / Gebak / Koek / Noten
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden