Mini Gehaktbroodjes met Gegrilde Bloemkool

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 39 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel glutenvrij indien nodig
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram hamreepjes
  • 200 ml tomatensaus voor pasta
  • 3 tomaten in 12 plakken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in dunne partjes
  • 500 gram bloemkool in kleine roosjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng in een kom het gehakt met het ei, paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes, zout en peper naar smaak.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 12 gelijke stukken en druk deze in de holtes van een muffinvorm.
  • Strijk de bovenkant van het gehakt glad en smeer er een beetje tomatensaus overheen.
  • Leg op elk gehaktmuffin een plakje tomaat en druppel er wat olijfolie overheen.
  • Bak de gehaktmuffins in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, tot ze bruin en gaar zijn.
  • Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een wok.
  • Roerbak de rode ui en bloemkool gedurende 3 minuten.
  • Voeg de resterende tomatensaus en 3-4 eetlepels water toe aan de wok.
  • Laat de bloemkool afgedekt op laag vuur in 6-8 minuten gaar worden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de gehaktmuffins uit de vorm en verdeel ze over vier borden.
  • Schep het bloemkoolmengsel ernaast en serveer met aardappelpuree of gekookte aardappels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De hartige smaken van de gehaktmuffins vragen om een rode wijn met body, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. Deze wijnen vormen een mooie aanvulling op de smaken van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 590 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 38 g | Vet: 39 g | Zout: 2.3 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland