Mini Plaattaartjes met Stoofpeer, Gele Room en Amandelen

Mini plaattaarten stoofpeer met gele room en amandelen

Mini Plaattaartjes met Stoofpeer, Gele Room en Amandelen

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 400 g stoofperen koelvers, in partjes gesneden
  • 50 g amandelen grofgehakt
  • 1 ei om te bestrijken
  • Poedersuiker om te bestuiven

Gele room:

  • 500 ml melk
  • 100 g suiker
  • ½ vanillestokje merg eruit geschraapt
  • 45 g custardpoeder
  • 2 eidooiers
  • Snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in 4 gelijke rechthoeken.
  • Bestrijk ze met losgeklopt ei.
  • Bak de bodems in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.
  • Doe 450 ml melk met 50 g suiker in een pan en voeg het vanillestokje en het vanillemerg toe.
  • Breng aan de kook.
  • Meng de rest van de suiker, custardpoeder, zout en eidooiers goed door elkaar.
  • Roer 2 eetlepels van de warme melk door het custardmengsel om een gladde pap te maken.
  • Verwijder het vanillestokje uit de warme melk en giet de melk bij het custardmengsel.
  • Roer goed door.
  • Giet het mengsel terug in de pan en breng al roerend aan de kook.
  • Laat het 2 minuten koken en giet het vervolgens in een kom om af te koelen.
  • Klop de afgekoelde gele room los.
  • Smeer de room op de plaattaartjes en beleg ze met partjes stoofpeer.
  • Garneer met gehakte amandelen en bestuif met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze mini plaattaartjes als een verfijnd dessert voor een feestelijke gelegenheid.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Riesling Auslese vormt een perfecte aanvulling op de zoetheid van de stoofperen en de gele room.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 11 g | Vet: 24 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 39 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch