Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 400 g stoofperen koelvers, in partjes gesneden
- 50 g amandelen grofgehakt
- 1 ei om te bestrijken
- Poedersuiker om te bestuiven
Gele room:
- 500 ml melk
- 100 g suiker
- ½ vanillestokje merg eruit geschraapt
- 45 g custardpoeder
- 2 eidooiers
- Snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in 4 gelijke rechthoeken.
- Bestrijk ze met losgeklopt ei.
- Bak de bodems in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
- Doe 450 ml melk met 50 g suiker in een pan en voeg het vanillestokje en het vanillemerg toe.
- Breng aan de kook.
- Meng de rest van de suiker, custardpoeder, zout en eidooiers goed door elkaar.
- Roer 2 eetlepels van de warme melk door het custardmengsel om een gladde pap te maken.
- Verwijder het vanillestokje uit de warme melk en giet de melk bij het custardmengsel.
- Roer goed door.
- Giet het mengsel terug in de pan en breng al roerend aan de kook.
- Laat het 2 minuten koken en giet het vervolgens in een kom om af te koelen.
- Klop de afgekoelde gele room los.
- Smeer de room op de plaattaartjes en beleg ze met partjes stoofpeer.
- Garneer met gehakte amandelen en bestuif met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze mini plaattaartjes als een verfijnd dessert voor een feestelijke gelegenheid.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Riesling Auslese vormt een perfecte aanvulling op de zoetheid van de stoofperen en de gele room.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 11 g | Vet: 24 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 39 g