Mini-prei Wellington met paddenstoelen
Geef een verrassende draai aan de klassieke beef Wellington met deze heerlijke prei Wellington. De geroosterde prei krijgt een subtiele zoete smaak die perfect samengaat met de vulling van gebakken champignons, rokerige amandelen, tijm, knoflook en dragon.
Equipment
- ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)
- staafmixer met hoge beker
Ingrediënten
- 2 grote preien
- 3 el milde olijfolie
- 145 g Philadelphia Plantaardige roomkaas
- 50 ml extra vierge olijfolie
- 400 g kastanjechampignons
- 3 takjes verse tijm
- 2 tenen knoflook
- 2 tl gedroogde dragon
- 50 g rookamandelen
- 1 rol vers bladerdeeg
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd 20 cm van het witte deel van de preien en halveer ze in de breedte, zodat je 4 stukken van 10 cm krijgt.
- Bestrijk de preistukken met ⅓ van de milde olijfolie, kruid met peper, en rooster ze in een ingevette ovenschaal gedurende ongeveer 30 minuten.
- Kook het groene deel van de prei (ongeveer 150 g) gedurende 5 minuten in een pan met water.
- Giet af, spoel af onder koud water en dep droog.
- Meng ¾ van de prei met de plantaardige roomkaas en pureer met een staafmixer tot een gladde crème.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Pureer de rest van de prei met extra vierge olijfolie en zeef het mengsel.
- Snijd de champignons fijn.
- Bak ze in ⅓ van de milde olie gedurende 6-8 minuten op hoog vuur tot het vocht verdampt.
- Voeg de tijm, knoflook en dragon toe en bak nog 3 minuten.
- Laat afkoelen, voeg de gehakte amandelen toe en meng goed.
- Haal de geroosterde prei uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
- Verwijder indien nodig de buitenste taaie laag.
- Rol het verse bladerdeeg uit en snijd het in 4 stukken van 15 x 13 cm.
- Besmeer met het paddenstoelenmengsel, laat 2 cm van de randen vrij.
- Leg de prei net onder het midden en rol op.
- Druk de zijkanten dicht en naar binnen.
- Snijd een 4 cm lange reep af, snijd deze in repen en maak een vlecht.
- Verdeel de vlechten over de pakketjes.
- Bestrijk met de rest van de olie en bak gedurende 25-30 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn.
- Verdeel de preicrème over de borden, maak een veeg met de achterkant van een lepel.
- Plaats de mini-wellingtons erop, besprenkel met prei-olie en bestrooi met de overgebleven tijmblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijntip:
Cecchi Chianti Classico - een stevige rode wijn uit Italië met aardse tonen die perfect past bij klassiek-vegetarische gerechten zoals de prei Wellington.
Cecchi Chianti Classico - een stevige rode wijn uit Italië met aardse tonen die perfect past bij klassiek-vegetarische gerechten zoals de prei Wellington.