Mini Zuurkoolquiches
Equipment
- 4 quichevormpjes (Ø10 cm)
Ingrediënten
- 4 plakjes deeg voor hartige taart diepvries
- 250 g zuurkool naturel
- 4 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 80 g gemalen oude kaas
- 100 g gebraden beenham in reepjes (optioneel, kan weggelaten worden voor vegetarische versie)
- ⅓ bakje dadels ongeveer 75 g, in stukjes gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
- Laat de zuurkool uitlekken in een zeef en druk het vocht er goed uit.
- Snijd de zuurkool vervolgens wat fijner.
- Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche.
- Meng hier de gemalen kaas doorheen en breng op smaak met peper.
- Bekleed de quichevormpjes met de plakjes deeg.
- Snijd eventueel overhangend deeg langs de randen af.
- Prik met een vork gaatjes in de bodems van het deeg.
- Bak de deegbodems 5 minuten voor in het midden van de voorverwarmde oven.
- Meng in een kom de uitgelekte zuurkool met de stukjes ham (indien gebruikt) en de stukjes dadels.
- Haal de vormpjes uit de oven en verdeel het zuurkoolmengsel over de voorgebakken deegbodems.
- Schenk het eimengsel gelijkmatig over de vulling in de vormpjes.
- Bak de mini zuurkoolquiches in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
- Haal de quiches uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze (lauw)warm serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Blanc of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de smaken van de zuurkool en de kaas in dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 20 g | Vet: 28 g | Sugar: 10 g