Mini Zuurkoolquiches

Mini Zuurkoolquiches

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 4 quichevormpjes (Ø10 cm)

Ingrediënten

  • 4 plakjes deeg voor hartige taart diepvries
  • 250 g zuurkool naturel
  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 80 g gemalen oude kaas
  • 100 g gebraden beenham in reepjes (optioneel, kan weggelaten worden voor vegetarische versie)
  • bakje dadels ongeveer 75 g, in stukjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat de zuurkool uitlekken in een zeef en druk het vocht er goed uit.
  • Snijd de zuurkool vervolgens wat fijner.
  • Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche.
  • Meng hier de gemalen kaas doorheen en breng op smaak met peper.
  • Bekleed de quichevormpjes met de plakjes deeg.
  • Snijd eventueel overhangend deeg langs de randen af.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodems van het deeg.
  • Bak de deegbodems 5 minuten voor in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Meng in een kom de uitgelekte zuurkool met de stukjes ham (indien gebruikt) en de stukjes dadels.
  • Haal de vormpjes uit de oven en verdeel het zuurkoolmengsel over de voorgebakken deegbodems.
  • Schenk het eimengsel gelijkmatig over de vulling in de vormpjes.
  • Bak de mini zuurkoolquiches in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  • Haal de quiches uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze (lauw)warm serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Pinot Blanc of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de smaken van de zuurkool en de kaas in dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 20 g | Vet: 28 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland