Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 gram pure chocolade
- 4 eieren
- 100 gram boter
- 50 gram bloem gezeefde
- 100 gram suiker
- poedersuiker
Instructies
- Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie.
- Klop 2 volledige eieren en 2 eidooiers samen met de suiker los.
- Voeg de gesmolten boter / chocolade toe en meng verder.
- Zeef de bloem er boven en meng goed door.
- Schenk het geheel over in een spuitzak en leg deze in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Vet de muffin-vorm (of kleine ringen) in met boter.
- Neem de spuitzak erbij en vul de vormen tot 2/3 van de vorm.
- Zet de muffin-vorm in de oven en bak de moelleux ca 8 tot 10 minuten (de mijne stonden er 9 minuutjes in).
- De moelleux rijzen in de oven iets boven de vorm uit.
- Als je ziet dat de moelleux in het midden nog een beetje nat is, dan haal je ze er uit.
- Laat ze niet te lang zitten want dan loopt de vulling er niet meer uit en dat is juist de bedoeling.
- Haal ze uit de oven en leg ze onmiddellijk op een bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Strooi er eventueel wat poedersuiker over en serveer met een bolletje ijs naar keuze en eventueel een toef slagroom