Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Moelleux
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
muffin-vorm
spuitzak
Zeef
Ingrediënten
▢
100
gram
pure chocolade
▢
4
eieren
▢
100
gram
boter
▢
50
gram
bloem
gezeefde
▢
100
gram
suiker
▢
poedersuiker
Instructies
Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie.
Klop 2 volledige eieren en 2 eidooiers samen met de suiker los.
Voeg de gesmolten boter / chocolade toe en meng verder.
Zeef de bloem er boven en meng goed door.
Schenk het geheel over in een spuitzak en leg deze in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Vet de muffin-vorm (of kleine ringen) in met boter.
Neem de spuitzak erbij en vul de vormen tot 2/3 van de vorm.
Zet de muffin-vorm in de oven en bak de moelleux ca 8 tot 10 minuten (de mijne stonden er 9 minuutjes in).
De moelleux rijzen in de oven iets boven de vorm uit.
Als je ziet dat de moelleux in het midden nog een beetje nat is, dan haal je ze er uit.
Laat ze niet te lang zitten want dan loopt de vulling er niet meer uit en dat is juist de bedoeling.
Haal ze uit de oven en leg ze onmiddellijk op een bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Strooi er eventueel wat poedersuiker over en serveer met een bolletje ijs naar keuze en eventueel een toef slagroom
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
België