Molaha podi
een zeer heet Indiaas kruidenmengsel
Ingrediënten
- 1 theelepel plantaardige olie
- 2 eetlepel(s) channa dal
- 2 eetlepel(s) urad dal
- 15 kleine rode chilipepers gedroogde
- ½ theelepel asafoetida
- 2 eetlepel(s) sesamzaad
- ½ theelepel zout
- 1½ eetlepel(s) bruine suiker palmsuiker of ongeraffineerde rietsuiker
Instructies
- Verhit de olie 3 minuten op middelhoog vuur in een wok of zware braadpan.
- Voeg de urad en channa dal en de chilipepers toe en roerbak ± 3 minuten tot de bonen beginnen te kleuren.
- Voeg er het sesamzaad en de asafoetida bij en roerbak nog eens ± 3 minuten tot het mengsel goudbruin is en geur afgeeft.
- Zet het vuur dan uit, schep het mengsel op een bord en laat het helemaal afkoelen.
- Voeg er dan de suiker en het zout bij.
- Maal het mengsel grof in een koffiemolen of stamp het in een vijzel korrelig.
- Op een koele plaats en luchtdicht verpakt is dit mengsel onbeperkt houdbaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Desgewenst kunt voor het serveren met een blender wat olie door wat van het poeder mengen om er een saus van te maken.