Mon chou taart
Equipment
- springvorm van 18 cm
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 200 gram amandelen
- 150 gram dadels
- 1 tl speculaaskruiden
Voor de monchou laag:
- 150 gram cashewnoten een nachtje, of minimaal 4 uur geweekt
- 150 gram hennepzaad een nachtje, of minimaal 4 uur geweekt
- 100 gram kokosolie
- 100 gram santen
- 100 ml kokosmelk
- 1 tl vanillepoeder
- 100 gram rauwe honing
- rasp + sap van één citroen
Voor de topping:
- 300-375 gram ongezoete kersenjam Ekoland bijvoorbeeld
Instructies
- Bekleed je springvorm met bakpapier
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en hak het helemaal fijn tot één geheel
- Voeg eventueel 1-2 tl water toe als het mengsel niet goed plakt
- Verdeel de bodem over de springvorm en duw deze aan met je vingers of de bolle kant van een lepel
- Zet deze eventjes in de koelkast terwijl je verder gaat met het maken van de volgende laag
- Smelt in een pannetje op zeer laag vuur de kokosolie en santen (eventueel au bain-marie)
- Spoel de cashewnoten en hennepzaad af
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze draaien tot het één goed gemengde massa is geworden
- Verdeel de laag over de bodem in de springvorm
- Laat deze afgedekt opstijven in de koelkast (ongeveer 4 uur)
- Bestrijk de taart met de kersenjam voordat je de taart gaat serveren (maakt niet zoveel uit wanneer)
- Bewaar afgedekt in de koelkast
Notities / Tips / Wijnadvies
*als je een nootvrije taart wilt, vervang dan de cashewnoten met een mix van pompoenpitten en zonnebloempitten