Mon chou taart

Mon chou taart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram amandelen
  • 150 gram dadels
  • 1 tl speculaaskruiden

Voor de monchou laag:

  • 150 gram cashewnoten een nachtje, of minimaal 4 uur geweekt
  • 150 gram hennepzaad een nachtje, of minimaal 4 uur geweekt
  • 100 gram kokosolie
  • 100 gram santen
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 tl vanillepoeder
  • 100 gram rauwe honing
  • rasp + sap van één citroen

Voor de topping:

  • 300-375 gram ongezoete kersenjam Ekoland bijvoorbeeld

Instructies

  • Bekleed je springvorm met bakpapier
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en hak het helemaal fijn tot één geheel
  • Voeg eventueel 1-2 tl water toe als het mengsel niet goed plakt
  • Verdeel de bodem over de springvorm en duw deze aan met je vingers of de bolle kant van een lepel
  • Zet deze eventjes in de koelkast terwijl je verder gaat met het maken van de volgende laag
  • Smelt in een pannetje op zeer laag vuur de kokosolie en santen (eventueel au bain-marie)
  • Spoel de cashewnoten en hennepzaad af
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze draaien tot het één goed gemengde massa is geworden
  • Verdeel de laag over de bodem in de springvorm
  • Laat deze afgedekt opstijven in de koelkast (ongeveer 4 uur)
  • Bestrijk de taart met de kersenjam voordat je de taart gaat serveren (maakt niet zoveel uit wanneer)
  • Bewaar afgedekt in de koelkast

Notities / Tips / Wijnadvies

*als je een nootvrije taart wilt, vervang dan de cashewnoten met een mix van pompoenpitten en zonnebloempitten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart