Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Ingrediënten
- cupcake beslag
 - rode kleurstof
 - groene kleurstof
 - 2 eetlepels Droste cacaopoeder
 - 250 ml slagroom
 - 15 gram poedersuiker
 - oranje marsepein
 - zwarte icing stift
 - chocola
 
Benodigdheden:
- twee beslagkommen
 - mixer met gardes
 - 2 thee lepeltjes
 - spuitzak
 - deegroller
 - cupcake bakvormpjes
 - kleine ronde uitsteker
 
Instructies
- Mix het beslag voor cupcakes zoals aangegeven op de verpakking van de cupcakes.
 - Doe hier de cacao doorheen en enkele druppels rode kleurstof.
 - Mix dit tot een glad beslag. Doe het beslag in de cupcakevormpjes.
 - Vul de vormpjes voor twee derde met het beslag en bak deze in een voorverwarmde oven (160 graden) in 18 minuten gaar.
 - Als alle cupcakes gebakken zijn kunnen we verder met de versiering.
 - Rol de oranje marsepein uit tot ongeveer twee of drie millimeter.
 - Mocht de marsepein plakken, strooi er een beetje poedersuiker of maïzena overheen.
 - Als de marsepein is uitgerold, steek er dan rondjes uit. Twee rondjes voor elke cupcake, dit worden de ogen.
 - Met de zwarte icing stift trekt u streepjes over de oranje rondjes.
 - Klop nu de slagroom met poedersuiker stijf tot je er pieken van kunt draaien.
 - Druppel er enkele druppeltjes groene kleurstof in en klop nog een tijdje door tot de slagroom helemaal groen is.
 - Doe de slagroom in een spuitzak met een mond naar keuze.
 - Spuit de slagroom op de cupcakes.
 - Omdat het monstertjes moeten worden, maakt het niet uit hoe de slagroom er op gespoten wordt.
 - Laat uw creativiteit de vrije loop!
 - Strooi de oranje bolletjes over de cupcakes en druk er voorzichtig de marsepein oogjes er op.
 - Teken met de zwarte icing stift de mondjes en de cupcakes zijn klaar!
 
					