Moskowski borsjtsj

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 liter groentebouillon
  • 2 fijngehakte uien
  • 100 gr fijngesneden witte kool
  • 1 kleine fijngesneden winterwortel
  • ½ kleine knolselderij in stukjes
  • 12 gekookte bietjes in stukjes
  • olie
  • 1 blikje tomatenpuree of 3 ontvelde tomaten
  • 1 theelepel suiker
  • 1 ½ theelepel rode wijnazijn
  • 2 geraspte aardappelen
  • zout en peper naar smaak
  • fijngesneden verse bieslook
  • versgehakte peterselie
  • 1 beker zure room

Voor de specifieke rode kleur:

  • 1 gekookt bietje
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 theelepel wijnazijn

Instructies

  • Fruit de uien, de witte kool, de wortel, de knolselderij en de bietjes ± 10 minuten in wat olie.
  • Doe de groenten den bij de bouillon en voeg de tomatenpuree, de suiker, de wijnazijn, de aardappelen, zout en peper toe en kook de soep ± op zacht vuur 30 minuten.
  • Om de soep de specifieke rode kleur te geven, kunt u een bietje schillen en raspen en het met 2 dl bouillon en 1 theelepel wijnazijn 10-15 minuten tegende kook aanhouden.
  • Zeef dit vocht en wrijf het bietje door een zeef.
  • Roer dit bietenvocht op het laatste moment door de soep.
  • Bestrooi de soep voor het serveren met de bieslook en de peterselie.
  • Geef er de zure room apart bij, zodat ieder daarvan zelf een eetlepel in de soep kan doen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Rusland