Mosselen Brabant

Mosselen Brabantse Stijl

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 1 bosje selderij
  • 2 uien
  • 3 eetlepels olie
  • ½ liter melk
  • 125 gram gerookt spek
  • 4 eetlepels zure room
  • 1 bosje peterselie
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Was de selderij en hak deze fijn.
  • Snipper de uien.
  • Breng de helft van de selderij en de helft van de uien met 2 eetlepels olie, zout, peper en de melk aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe.
  • Leg een deksel op de pan en kook de mosselen tot de schelpen openstaan.
  • Fruit ondertussen het gerookt spek, de rest van de ui en van de selderij in 1 eetlepel olie tot de groenten glazig zijn.
  • Vul de mosselen in een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  • Giet het gezeefde kooknat over het ui-spekmengsel en laat het geheel 2 tot 3 minuten koken.
  • Breng dit met paprikapoeder, zout en peper op smaak.
  • Roer de zure room en de gehakte peterselie erdoor en giet alles over de mosselen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke Mosselen Brabantse Stijl direct uit de schaal met vers knapperig brood om de saus mee op te dippen. Dit gerecht biedt een smakelijke en gezellige ervaring, perfect voor een informeel diner met vrienden of familie.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij