Mosselen in hete saus

Mosselen in hete saus

Mosselen in hete saus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 300 gram soepgroente
  • 1 ui
  • 20 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram tomaten
  • ¼ liter droge witte wijn
  • 1 kopje gekruid tomatensap
  • peper uit de molen
  • suiker
  • zout

Instructies

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
  • Schrik ze kort met koud water af en neem ze uit de schelpen.
  • Maak de soepgroente schoon, was ze en snijd ze fijn. Hak de ui fijn.
  • Fruit de groente met de ui in de hete roomboter.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe.
  • Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water, ontvel ze en verwijder de pitjes.
  • Voeg ze bij de andere groenten en laat het geheel goed koken.
  • Blus met de wijn en voeg het tomatensap bij.
  • Breng het gerecht met peper, suiker en zout pittig op smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten