Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 300 gram soepgroente
- 1 ui
- 20 gram roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram tomaten
- ¼ liter droge witte wijn
- 1 kopje gekruid tomatensap
- peper uit de molen
- suiker
- zout
Instructies
- Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.
- Schrik ze kort met koud water af en neem ze uit de schelpen.
- Maak de soepgroente schoon, was ze en snijd ze fijn. Hak de ui fijn.
- Fruit de groente met de ui in de hete roomboter.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe.
- Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water, ontvel ze en verwijder de pitjes.
- Voeg ze bij de andere groenten en laat het geheel goed koken.
- Blus met de wijn en voeg het tomatensap bij.
- Breng het gerecht met peper, suiker en zout pittig op smaak.