Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g verse mosselen geschrobd en baarden verwijderd
- 2 el knoflookpuree
- 2 el gesmolten boter
- 4 el droge witte wijn
- 3 el slagroom
- 3 el gehakte bladpeterselie voor het serveren
Instructies
Mosselen voorbereiden:
- Doe de mosselen in een kom met de knoflookpuree, gesmolten boter, droge witte wijn en slagroom.
- Meng alles goed.
Airfryer voorverwarmen:
- Bekleed het mandje van de airfryer met aluminiumfolie of bakpapier en doe de mosselen erin.
Bakken:
- Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 5 minuten.
- Hussel de mosselen in het mandje na 5 minuten en stel de timer in op nog 5 minuten.
Serveren:
- Serveer de mosselen meteen in een grote kom.
- Gooi dicht gebleven exemplaren weg en bestrooi de mosselen met gehakte bladpeterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Geniet van deze heerlijke mosselen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen perfect samengaan met de zeevruchten en de romige marinièresaus.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 1 g