Mosselen in Marinièresaus

Mosselen in Marinièresaus

Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g verse mosselen geschrobd en baarden verwijderd
  • 2 el knoflookpuree
  • 2 el gesmolten boter
  • 4 el droge witte wijn
  • 3 el slagroom
  • 3 el gehakte bladpeterselie voor het serveren

Instructies

Mosselen voorbereiden:

  • Doe de mosselen in een kom met de knoflookpuree, gesmolten boter, droge witte wijn en slagroom.
  • Meng alles goed.

Airfryer voorverwarmen:

  • Bekleed het mandje van de airfryer met aluminiumfolie of bakpapier en doe de mosselen erin.

Bakken:

  • Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 5 minuten.
  • Hussel de mosselen in het mandje na 5 minuten en stel de timer in op nog 5 minuten.

Serveren:

  • Serveer de mosselen meteen in een grote kom.
  • Gooi dicht gebleven exemplaren weg en bestrooi de mosselen met gehakte bladpeterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Geniet van deze heerlijke mosselen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen perfect samengaan met de zeevruchten en de romige marinièresaus.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij