Mosselen uit Auvergne met Roquefort en Spekblokjes

Mosselen uit Auvergne met Roquefort en Spekblokjes

Mosselen uit Auvergne met Roquefort en Spekblokjes

Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote kookpan met deksel
  • Lepel of spatel

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 100 gram Roquefort kaas verkruimeld
  • 100 gram spekblokjes
  • Klein beetje water ongeveer 100 ml

Instructies

Voorbereiding:

  • Spoel de mosselen grondig onder koud stromend water en verwijder eventuele baarden.
  • Gooi mosselen die open blijven staan na een tikje weg.

Koken:

  • Verhit een grote kookpan op middelhoog vuur en voeg de spekblokjes toe.
  • Bak deze tot ze licht knapperig zijn.
  • Voeg de mosselen toe aan de pan, gevolgd door het water.
  • Zet het deksel op de pan en kook de mosselen ongeveer 5-7 minuten, of tot alle mosselen geopend zijn.
  • Schud de pan af en toe om de mosselen gelijkmatig te garen.
  • Voeg de verkruimelde Roquefort kaas toe en roer voorzichtig zodat de kaas smelt en een romige saus vormt met het kookvocht.

Serveren:

  • Schep de mosselen en de saus in diepe borden.
  • Serveer direct met vers stokbrood om de heerlijke saus mee op te soppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 60 g | Vet: 35 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Varkensvlees / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk