Mosselsoep met bokbier en prei

Mosselsoep met bokbier en prei

Snel te maken.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 2 kg mosselen
  • 300 ml bokbier
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 eetlepel(s) vloeibare margarine
  • 600 g prei gesneden
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 100 ml kookroom light
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • 1 meergranen stokbrood in plakken

Instructies

  • Mosselen wassen onder stromend water.
  • Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, verwijderen.
  • Mosselen in mosselpan leggen.
  • Bokbier erbij schenken en mosselen afgedekt in 6-8 minuten koken tot alle mosselen openstaan (mosselen die niet zijn opengegaan weggooien).
  • Mosselen uit schelp nemen (12 achterhouden) en mosselvocht zeven boven kom.
  • Intussen in grote soeppan ui in margarine goudbruin fruiten.
  • Prei toevoegen en al omscheppend bakken tot prei slinkt.
  • Mosterd erdoor roeren en bloem erboven zeven.
  • Mosselvocht erbij schenken en blijven roeren tot vocht gebonden is.
  • Kookroom en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en geheel zachtjes doorkoken, op smaak brengen met (zout en) peper.
  • Mosselen even in soep meewarmen.
  • Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met achtergehouden mosselen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met stokbrood.
Bokbier is echt herfstbier. De piek van het seizoen ligt in oktober en november.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland