Mosterdsoep uit Allerhande

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 middelgrote prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 1 ½ tablet kippenbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl slagroom
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • versgemalen peper
  • suiker
  • 2 takjes peterselie

Instructies

  • Prei schoonmaken en wassen; alleen lichtgroen en wit deel worden gebruikt.
  • Prei fijnsnipperen.
  • Knoflook en sjalot pellen en fijnsnipperen.
  • In pan boter smelten.
  • Prei, sjalot en knoflook op laag vuur 5 minuten fruiten zonder te laten kleuren; regelmatig omscheppen.
  • Bloem erdoor roeren en op laag vuur 1 minuut meebakken; niet donker laten kleuren.
  • Scheutje voor scheutje 3 dl water toevoegen; blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
  • Bouillontabletten, wijn en 4 dl water toevoegen.
  • Soep aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Slagroom erdoor roeren.
  • Mosterd losroeren met enkele eetlepels hete soep.
  • Mosterd al roerend bij soep schenken.
  • Soep niet meer laten koken.
  • Op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat suiker.
  • Peterselie boven soep fijn knippen.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk