Moussaka met Alpro soya fijngehakt
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 pakjes Alpro® Soya Fijngehakt
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- 3 kruidnagels
- Snufje kaneel
- Snufje piment
- 1 laurierblad
- 1 pakje Alpro® Soya Cuisine variatie op kookroom
- 2 el broodkruim of paneermeel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de aubergines in plakjes en besprenkel ze met zeezout.
- Laat 20 minuten staan.
- Snipper ondertussen de uien fijn en smoor ze 5 minuten in een koekenpan met 2 eetlepels olie.
- Voeg het Alpro® Soya Fijngehakt, de tomatenpuree en specerijen toe, en laat dit 2 minuten verder sudderen.
- Voeg als laatste de tomaten uit blik toe en kook het nog 10 minuten.
- Spoel de aubergines af en dep ze droog.
- Leg ze op een ovenschaal met een klein beetje olijfolie en bak ze in ca.
- 10 minuten gaar in de oven.
- Doe een beetje broodkruim in een ovenschaal en leg dan om en om het gehakt en de aubergine in de schaal.
- Eindig met de Alpro® Soya Cuisine.
- Bak het geheel 15 minuten in de oven.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 3 g | Sugar: 8 g