Moussaka met citroenyoghurt

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 aubergines in plakken van 1 cm
  • 500 g lamsgehakt en/of rundergehakt
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 el verse munt fijngehakt
  • 300 g aardappelen vastkokend / in dunne plakjes
  • 3 el olijfolie
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 2 el citroensap
  • 3 eieren

Instructies

Voorbereiden:

  • Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze 15 min. liggen.
  • Bak intussen in een hapjespan het gehakt zonder extra vet rul.
  • Schep de ui en knoflook erdoor en bak alles zachtjes tot het licht gaat kleuren.
  • Schep de munt erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de aardappelplakjes in ruim water met zout in 4 min. beetgaar.
  • Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af.
  • Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestrijk ze met olijfolie.
  • Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie en rooster de aubergineplakken in ca. 5 min. gaar en aan beide kanten lichtbruin.
  • Spreid de helft van de aardappelplakjes uit in de ovenschaal.
  • Schep de helft van het gehakt erop.
  • Leg de helft van de aubergineplakken op het gehakt.
  • Herhaal deze volgorde nog een keer.
  • Klop in een kom de yoghurt los met de eieren, het citroensap en naar smaak zout en peper.
  • Schenk het yoghurtmengsel over de moussaka.

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de moussaka in ca. 40 min. gaar worden en goudbruin kleuren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Ovenschotel
Land van herkomst Griekenland