Moussaka met citroenyoghurt
AH 12 maanden Lekker Eten
Equipment
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
Ingrediënten
- 2 aubergines in plakken van 1 cm
- 500 g lamsgehakt en/of rundergehakt
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 2 el verse munt fijngehakt
- 300 g aardappelen vastkokend / in dunne plakjes
- 3 el olijfolie
- 500 ml Griekse yoghurt
- 2 el citroensap
- 3 eieren
Instructies
Voorbereiden:
- Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze 15 min. liggen.
- Bak intussen in een hapjespan het gehakt zonder extra vet rul.
- Schep de ui en knoflook erdoor en bak alles zachtjes tot het licht gaat kleuren.
- Schep de munt erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Kook de aardappelplakjes in ruim water met zout in 4 min. beetgaar.
- Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af.
- Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestrijk ze met olijfolie.
- Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie en rooster de aubergineplakken in ca. 5 min. gaar en aan beide kanten lichtbruin.
- Spreid de helft van de aardappelplakjes uit in de ovenschaal.
- Schep de helft van het gehakt erop.
- Leg de helft van de aubergineplakken op het gehakt.
- Herhaal deze volgorde nog een keer.
- Klop in een kom de yoghurt los met de eieren, het citroensap en naar smaak zout en peper.
- Schenk het yoghurtmengsel over de moussaka.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de moussaka in ca. 40 min. gaar worden en goudbruin kleuren.