Mousse van ricotta met pruimen en mandarijn
AH 12 maanden Lekker Eten
Equipment
Ingrediënten
- 4 mandarijnen
- 125 g pruimen voorgeweld, zonder pit
- 4 el rode port
- 125 g ricotta
- 1 el suiker
Instructies
- Pers 2 mandarijnen uit.
- Schil de andere 2 mandarijnen met een scherp mes tot op het vruchtvlees.
- Snijd ze elk in 6 plakjes.
- Pureer de pruimen met de port in de keukenmachine tot een fijne puree.
- Roer in een kom de ricotta met het mandarijnensap en de suiker los.
- Spatel de pruimenpuree erdoor en verdeel de mousse over 4 kleine glazen of schaaltjes.
- Verdeel de plakjes mandarijn over de mousse.
- Zet de glazen in de koelkast en laat de smaken in ca. 1 uur intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als u ervan houdt, kunt u dit originele nagerechtje met geroosterd amandelschaafsel bestrooien.
Voeg dan ook 1 el amaretto toe.
Voeg dan ook 1 el amaretto toe.