Mousse van ricotta met pruimen en mandarijn

Mousse van ricotta met pruimen en mandarijn

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 mandarijnen
  • 125 g pruimen voorgeweld, zonder pit
  • 4 el rode port
  • 125 g ricotta
  • 1 el suiker

Instructies

  • Pers 2 mandarijnen uit.
  • Schil de andere 2 mandarijnen met een scherp mes tot op het vruchtvlees.
  • Snijd ze elk in 6 plakjes.
  • Pureer de pruimen met de port in de keukenmachine tot een fijne puree.
  • Roer in een kom de ricotta met het mandarijnensap en de suiker los.
  • Spatel de pruimenpuree erdoor en verdeel de mousse over 4 kleine glazen of schaaltjes.
  • Verdeel de plakjes mandarijn over de mousse.
  • Zet de glazen in de koelkast en laat de smaken in ca. 1 uur intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als u ervan houdt, kunt u dit originele nagerechtje met geroosterd amandelschaafsel bestrooien.
Voeg dan ook 1 el amaretto toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Kaas