Münster Kaastaartjes met Walnoten en Druiven
Deze rijke Münster kaastaartjes met knapperige walnoten en zoete druiven vormen een verfijnde combinatie van hartige en zoete smaken, perfect voor een feestelijk diner.
Equipment
- 4 kleine taartvormpjes, ingevet
- steunvulling
Ingrediënten
- 175 gr bloem
- Zout
- 50 gr walnoten fijngehakt
- 1 ei
- 1 eetlepel notenolie
- 200 gr Münsterkaas
- 1,25 dl slagroom
- 2 eidooiers
- 100 gr blauwe druiven
- 12 halve walnoten
Instructies
- Meng de bloem met 1 theelepel zout.
- Voeg de walnoten, ei, olie en 4 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een soepel deeg.
- Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten, verpakt in plasticfolie.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed de taartvormpjes met het deeg en vul ze met steunvulling.
- Bak de taartbodems 15 minuten in het midden van de oven.
- Verwijder de steunvulling en bak de bodems nog 5 minuten.
- Pureer de Münsterkaas met slagroom en eidooiers.
- Verdeel dit mengsel over de taartbodems.
- Bak de taartjes nog eens 15 minuten, tot de vulling gaar en goudbruin is.
- Serveer de taartjes met blauwe druiven en halve walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Deze Münster kaastaartjes passen perfect bij een droge witte wijn uit de Elzas, zoals een Riesling of Pinot Gris.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g