Nasi Goerih Djaw
pittige rijst uit Java
Equipment
- magnetron
Ingrediënten
- 250 gram rijst
- 4 dl water
- 20 gram santen
- 2 eetlepel(s) uien gesnipperde
- 1 salamblad
- ½ eetlepel(s) olie
- zout
Instructies
- Doe 250 gram rijst met ruim 4 dl water in een glazen magnetronschaal van 2 liter.
- Roer zout erdoor en voeg salam toe.
- Breng alles afgedekt in 7 a 8 min. op 100% aan de kook.
- Vermeng rijst met de schilfers santen en verwarm de rijst afgedekt nog ca. 10 a 12 min. op 30%.
- Maak de rijst los met een vork en laat hem afgedekt 10 min. nagaren.
- Giet de olie in een schaal en verwarm deze onafgedekt 1 min.op 100%.
- Schep de stukjes ui of uiringen erdoor en fruit ze onafgedekt in 3-4 min. op 100% glazig.
- Doe ze over de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met seroendeng, sambalgoreng kool, boontjes, gebakken stukjes kip, saté of met bruine bonen.