Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- vijzel
Ingrediënten
Instructies
- Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.
- Wrijf de uien, knoflook, sambal (naar smaak), trassi, ketoembar en djinten fijn in de vijzel.
- Klop de eieren los.
- Kook de kip in 1½ à 2 liter water gaar met zout, peper, foelie en de kruidnagelen.
- Haal de kip eruit en pluk deze in kleine stukjes en laat het uitlekken.
- Kook de rijst gaar in de verkregen bouillon.
- Gebruik net zoveel bouillon als dat U de rijst met water kookt.
- Is de rijst gaar, laat deze dan afkoelen en gereed houden.
- Fruit het fijngewreven kruidenmengsel in wat olie, voeg dan de asem en de losgeklopte eieren erbij.
- Roer alles goed door elkaar en voeg er als laatste de droge rijst aan toe.
- Laat op een klein vuur alles goed warm worden en blijf goed roeren.
- Dien het op in een diepe schaal en garneer het met plakjes komkommer en plakjes hardgekookt ei.
- Serveren met wat atjar.