Nasi Goreng Slamatan (nasi anders)

Nasi Goreng Slamatan van Hetty van Es

nasi anders
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kip jonge vette
  • 1 teentje knoflook
  • 750 gram rijst droog kokende
  • sambal naar smaak
  • zout
  • stukje trassi
  • peper
  • 1 theelepel ketoembar
  • theelepel foelie
  • ½ theelepel djinten
  • 3 kruidnagelen á 4
  • 2 theelepel asem of 2 theel. azijn,
  • olie
  • 2 eieren
  • 4 uien

Instructies

  • Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.
  • Wrijf de uien, knoflook, sambal (naar smaak), trassi, ketoembar en djinten fijn in de vijzel.
  • Klop de eieren los.
  • Kook de kip in 1½ à 2 liter water gaar met zout, peper, foelie en de kruidnagelen.
  • Haal de kip eruit en pluk deze in kleine stukjes en laat het uitlekken.
  • Kook de rijst gaar in de verkregen bouillon.
  • Gebruik net zoveel bouillon als dat U de rijst met water kookt.
  • Is de rijst gaar, laat deze dan afkoelen en gereed houden.
  • Fruit het fijngewreven kruidenmengsel in wat olie, voeg dan de asem en de losgeklopte eieren erbij.
  • Roer alles goed door elkaar en voeg er als laatste de droge rijst aan toe.
  • Laat op een klein vuur alles goed warm worden en blijf goed roeren.
  • Dien het op in een diepe schaal en garneer het met plakjes komkommer en plakjes hardgekookt ei.
  • Serveren met wat atjar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Indonesië