Nasi Goreng van Jan Plasmans

Rijst uit Istemewa
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram rijst gekookt
  • 2 eetlepels olie
  • 4 sjalot
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 lombok
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 ei losgeklopt
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 60 gram champignons
  • 60 gram garnalen
  • 60 gram cashewnoten

Instructies

  • Verhit de olie in een wok of pan met zware, dikke bodem.
  • Bak de skalotjes, knoflook en de Spaanse peper in 1 a 2 minuten zacht.
  • Schep de rijst er goed doorheen.
  • Vermeng bruine suiker, soja saus en ei en giet het mengsel over de rijst.
  • Maak het op smaak af met zout en peper en doe de champignons, garnalen en
  • cashewnoten erbij.
  • Bak het geheel op een hoog vuur tot de eieren gaar en de andere ingredienten heet zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Indonesië