Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kookpan
- mes
Ingrediënten
- 1 pond gehakt
- 200 gram spaghetti of pasta naar keuze
- ½ courgette fijn gesneden
- ½ gele paprika fijn gesneden
- ½ groene paprika fijn gesneden
- 1 ui fijn gesneden
- 100 gram champignons fijn gesneden
- 1 pond cherrytomaten
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 groentebouillonblokje
- 2 tenen knoflook fijn gesneden
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Geraspte pecorino naar smaak
Instructies
- Breng het blik gepelde tomaten samen met de cherrytomaten, knoflook, ui, oregano en het bouillonblokje aan de kook in een grote pan.
- Gebruik een staafmixer om het tomatenmengsel tot een gladde saus te pureren.
- Rul het gehakt in een aparte pan tot het gaar is en voeg het vervolgens toe aan de tomatensaus.
- Snijd de courgette, gele paprika, groene paprika en champignons fijn.
- Bak deze groenten in een grillpan tot ze gaar en licht gebruind zijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente en giet af.
- Serveer de pasta op borden, schep de bolognesesaus erover en voeg de gegrilde groenten toe.
- Bestrooi met geraspte pecorino naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g