Nederlandse Pasta Bolognese met Verse Groenten

Nederlandse Pasta Bolognese met Verse Groenten

Nederlandse Pasta Bolognese met Verse Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pond gehakt
  • 200 gram spaghetti of pasta naar keuze
  • ½ courgette fijn gesneden
  • ½ gele paprika fijn gesneden
  • ½ groene paprika fijn gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 100 gram champignons fijn gesneden
  • 1 pond cherrytomaten
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Geraspte pecorino naar smaak

Instructies

  • Breng het blik gepelde tomaten samen met de cherrytomaten, knoflook, ui, oregano en het bouillonblokje aan de kook in een grote pan.
  • Gebruik een staafmixer om het tomatenmengsel tot een gladde saus te pureren.
  • Rul het gehakt in een aparte pan tot het gaar is en voeg het vervolgens toe aan de tomatensaus.
  • Snijd de courgette, gele paprika, groene paprika en champignons fijn.
  • Bak deze groenten in een grillpan tot ze gaar en licht gebruind zijn.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente en giet af.
  • Serveer de pasta op borden, schep de bolognesesaus erover en voeg de gegrilde groenten toe.
  • Bestrooi met geraspte pecorino naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Notenvrij