Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Hakblok en hakmes
- Mixer of garde
- Soufflévorm of ovenschaal
- Au bain-marie pan of een grote pan met een kleinere pan die erin past
- Boter om in te vetten
Ingrediënten
- 1 kalfsnier met vet
- 300 gram kalfsgehakt
- 3 eieren eiwitten stijfgeklopt
- 4 beschuiten gestampt
- 1 citroen sap en rasp
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Hak de rauwe kalfsnier met het vet en het stukje filet fijn.
- Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
- Meng de gehakte kalfsnier, kalfsgehakt, gestampte beschuiten, citroensap en -rasp, en de stijfgeklopte eiwitten in een grote kom.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een soufflévorm of ovenschaal goed in met boter en bestrooi met wat gestampte beschuit.
- Doe het mengsel in de vorm en plaats deze in een au bain-marie pan of in een grote pan met kokend water, zodat het water tot halverwege de vorm komt.
- Laat de niersoufflé een uur au bain-marie koken op middelhoog vuur.
- Haal de vorm voorzichtig uit de pan en laat een paar minuten afkoelen voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer de niersoufflé met een gele saus, bijvoorbeeld een champignon- of doperwtensaus.
- Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Bourgogne past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g