Niersoufflé

Niersoufflé

Niersoufflé

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hakblok en hakmes
  • Mixer of garde
  • Soufflévorm of ovenschaal
  • Au bain-marie pan of een grote pan met een kleinere pan die erin past
  • Boter om in te vetten

Ingrediënten

  • 1 kalfsnier met vet
  • 300 gram kalfsgehakt
  • 3 eieren eiwitten stijfgeklopt
  • 4 beschuiten gestampt
  • 1 citroen sap en rasp
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Hak de rauwe kalfsnier met het vet en het stukje filet fijn.
  • Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
  • Meng de gehakte kalfsnier, kalfsgehakt, gestampte beschuiten, citroensap en -rasp, en de stijfgeklopte eiwitten in een grote kom.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een soufflévorm of ovenschaal goed in met boter en bestrooi met wat gestampte beschuit.
  • Doe het mengsel in de vorm en plaats deze in een au bain-marie pan of in een grote pan met kokend water, zodat het water tot halverwege de vorm komt.
  • Laat de niersoufflé een uur au bain-marie koken op middelhoog vuur.
  • Haal de vorm voorzichtig uit de pan en laat een paar minuten afkoelen voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer de niersoufflé met een gele saus, bijvoorbeeld een champignon- of doperwtensaus.
  • Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Bourgogne past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland