Njoe Joek Doe Kow Tsjow Mie Foen
mihoen met rundvlees en boontjes
Equipment
- wadjan
Ingrediënten
- 250 gram mihoen
- 400 gram rundvlees mager
- 400 gram sperzieboontjes dunne
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 eetlepel(s) sesamolie
- 1 teen knoflook ragfijn gehakt
- 1½ dl runderbouillon
- ½ theelepel gemberwortel geraspte
- 1 mespunt zout
- 2 eetlepel(s) lichte sojasaus
Instructies
- Bereid de mihoen zoals aangegeven op de verpakking, laten uitlekken en snijden in stukjes van 5 tot 7 cm.
- Snij het vlees (kogelbiefstuk, entrecote zonder vetrand) in reepjes.
- Snij de boontjes in stukjes van 5 cm.
- Verhit beide oliesoorten in een wadjan.
- Bak de boontjes al omscheppend voor 2 min. en schep ze daarna uit de wadjan, laat ze boven de wadjan even uitdruipen en houd ze daarna warm.
- Fruit in de overgebleven olie de knoflook en gemberwortel gedurende 30 sec.
- Voeg de reepjes vlees toe en laat deze onder voortdurend omscheppen bakken totdat het vlees zijn oorspronkelijke kleur heeft verloren.
- Schuif het vlees naar een zijde van de wadjan en voeg bouillon, zout en sojasaus toe. Roer alles goed door.
- Schep de mihoen door het vocht en laat alles 1 tot 2 min. heel zachtjes koken.
- Schep vervolgens het vlees en daarna de boontjes erdoor. Laat alles door en door warm worden.
- Serveer het gerecht op voorverwarmde borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van rundvlees kan ook lamsvlees of geitevlees gebruikt worden.