Noedels met lever en nieren

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g noedels
  • 500 g lever van years
  • 500 g varkensnieren
  • 150 g gezouten spek
  • 2 uien
  • ¼ lit bouillon
  • 500 g tomaten
  • 1 snuifje basilicum
  • meel
  • 80 g boter of margarine
  • peper
  • zout

Instructies

  • De varkensnieren minstens 3 uren weken in azijnwater.
  • Dit water vaak vernieuwen.
  • De nieren afdrogen.
  • Ze halveren en het binnenhuisje verwijderen.
  • Snijd er dunne schijven van.
  • Verdeel de lever in teerlingen.
  • Kook de deegwaren in een grote hoeveelheid zout water.
  • Rol de schijven vier en de teerlingen lever in het meel, dat u met peper en zout vermengd hebt.
  • De uien pellen en versnipperen.
  • De tomaten schillen en er de zaadjes uit verwijderen.
  • Het spek in dobbelsteentjes snijden en die in 40 g boter stoven.
  • Voeg er dan de uien aan toe, dan de lever en de nieren.
  • Heftig laten bruinen.
  • Doe er de geplette tomaten bij, peper, zout en basilicum.
  • De warme bouillon er over gieten en nog ongeveer 5 min.
  • Laten koken.
  • De deegwaren afgieten.
  • Meng er 40 g boter onder en schud ze in een diepe schotel.
  • Giet er middenin de ragout van lever en nieren, na te hebben bij gekruid.

Notities / Tips / Wijnadvies

Aanbevolen wijn

een chianti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------