Noord-Brabantse Preisoep met Rookworst
Een hartverwarmende, stevige maaltijdsoep uit Noord-Brabant, rijk gevuld met prei, aardappelen, rookworst en krokant spek. Perfect voor een koude dag.
Ingrediënten
- 2 liter vleesbouillon van tablet mag
- 75 g rijst
- 3 grote aardappelen in blokjes
- 500 g prei in ringen
- 1 rookworst
- 100 g vet spek in blokjes
- Zout
- Versgemalen peper
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook in een grote pan.
- Voeg de rijst, aardappelen en prei toe.
- Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
- Verwarm de rookworst 15 minuten in heet water op een zacht vuur.
- Snijd de rookworst in plakjes.
- Bak het spek in een droge koekenpan ca.
- 10 minuten krokant.
- Breng de preisoep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over kommen.
- Garneer elke kom met plakjes rookworst en krokant spek.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de preisoep met een stuk donker brood. Een beetje grove mosterd past ook goed bij de soep.
Wijnadvies:
Een stevige witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g