Noord-Brabantse Preisoep met Rookworst

Romige preisoep met plakjes rookworst en verse kruiden, geserveerd in een rustieke kom met brood op een houten tafel.

Noord-Brabantse Preisoep met Rookworst

Een hartverwarmende, stevige maaltijdsoep uit Noord-Brabant, rijk gevuld met prei, aardappelen, rookworst en krokant spek. Perfect voor een koude dag.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 43 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 liter vleesbouillon van tablet mag
  • 75 g rijst
  • 3 grote aardappelen in blokjes
  • 500 g prei in ringen
  • 1 rookworst
  • 100 g vet spek in blokjes
  • Zout
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook in een grote pan.
  • Voeg de rijst, aardappelen en prei toe.
  • Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm de rookworst 15 minuten in heet water op een zacht vuur.
  • Snijd de rookworst in plakjes.
  • Bak het spek in een droge koekenpan ca.
  • 10 minuten krokant.
  • Breng de preisoep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over kommen.
  • Garneer elke kom met plakjes rookworst en krokant spek.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de preisoep met een stuk donker brood. Een beetje grove mosterd past ook goed bij de soep.
Wijnadvies:
Een stevige witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Jaargetijde: Herfst / Winter