Normandische Crêpe Taart met Calvados
Ingrediënten
- 1000 milliliter melk
- 400 gram bloem
- 80 gram kristalsuiker + extra om te bakken
- 80 gram roomboter + extra om te bakken
- 50 gram krenten
- 20 gram amandelschaafsel
- 4 eieren
- 2 vanillestokjes
- 1 appel
- 1 bak vanille-ijs
- 1 fles calvados
- Snufje zout
Instructies
- Halveer de vanillestokjes en schraap het merg eruit met een mesje.
- Smelt de roomboter op lage temperatuur.
- Meng melk, vanillemerg, eieren, suiker, zout, bloem en gesmolten boter samen in een ruime kom.
- Gebruik een staafmixer om een beslag zonder klontjes te maken.
- Schil de appel en snijd flinterdunne plakken (gebruik een mandoline) en verwijder de kern.
- Smelt wat roomboter in een pannenkoekenpan.
- Voeg een eetlepel suiker toe en laat karamelliseren.
- Bak kort de appelschijven in de karamel aan beide kanten.
- Giet er beslag op.
- Draai de crêpe om zodra er luchtbelletjes ontstaan en de pannenkoek droger oogt.
- Zet de afzuigkap uit.
- Voeg een scheutje calvados toe aan de pannenkoek en steek het aan met een aansteker (zorg ervoor dat de afzuigkap uit staat!
- ).
- Herhaal dit tot het beslag op is.
- Stapel de pannenkoeken op elkaar en houd ze warm (bijvoorbeeld in de oven op 70 graden).
- Snijd een punt uit de Normandische Crêpe Taart.
- Serveer met amandelschaafsel, krenten en een bolletje ijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke Normandische Crêpe Taart met een vleugje calvados!
Wijnadvies
Een zoete witte wijn zoals een dessertwijn of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g