Normandische Crêpe Taart met Calvados

Normandische Crêpe Taart met Calvados

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1000 milliliter melk
  • 400 gram bloem
  • 80 gram kristalsuiker + extra om te bakken
  • 80 gram roomboter + extra om te bakken
  • 50 gram krenten
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 4 eieren
  • 2 vanillestokjes
  • 1 appel
  • 1 bak vanille-ijs
  • 1 fles calvados
  • Snufje zout

Instructies

  • Halveer de vanillestokjes en schraap het merg eruit met een mesje.
  • Smelt de roomboter op lage temperatuur.
  • Meng melk, vanillemerg, eieren, suiker, zout, bloem en gesmolten boter samen in een ruime kom.
  • Gebruik een staafmixer om een beslag zonder klontjes te maken.
  • Schil de appel en snijd flinterdunne plakken (gebruik een mandoline) en verwijder de kern.
  • Smelt wat roomboter in een pannenkoekenpan.
  • Voeg een eetlepel suiker toe en laat karamelliseren.
  • Bak kort de appelschijven in de karamel aan beide kanten.
  • Giet er beslag op.
  • Draai de crêpe om zodra er luchtbelletjes ontstaan en de pannenkoek droger oogt.
  • Zet de afzuigkap uit.
  • Voeg een scheutje calvados toe aan de pannenkoek en steek het aan met een aansteker (zorg ervoor dat de afzuigkap uit staat!
  • ).
  • Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Stapel de pannenkoeken op elkaar en houd ze warm (bijvoorbeeld in de oven op 70 graden).
  • Snijd een punt uit de Normandische Crêpe Taart.
  • Serveer met amandelschaafsel, krenten en een bolletje ijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke Normandische Crêpe Taart met een vleugje calvados!
Wijnadvies
Een zoete witte wijn zoals een dessertwijn of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Pannenkoeken / Taart
Land van herkomst Frankrijk