Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kip
- Zout peper
- 2 appels
- 1 laurierblaadje
- Lapje vetspek
- 40 gr boter
- 3 fijngesneden sjalotjes
- Kippenbouillon
- 250 gr kleine champignons
- 25 gr boter
- 2 dl crème fraîche
Instructies
- Wrijf de kip in met zout en peper.
- Stop de in stukjes gesneden appels en het laurierblaadje in de buikholte en sluit de buikholte af met een houten prikker.
- Bind een brede reep vetspek om de borst van de kip.
- Verhit 40 gr boter en bak de kip rondom bruin.
- Bak de sjalotjes 5 minuten mee.
- Braad de kip met het deksel schuin op de pan nog 50 minuten tot hij gaar is.
- Keer de kip regelmatig en voeg af en toe een scheutje kippenbouillon toe aan de pan.
- Bak de champignons in 25 gr boter gedurende 5 minuten.
- Verwijder 15 minuten voor het einde van de braadtijd het spek.
- Voeg de champignons toe aan de pan en laat alles nog 15 minuten braden.
- Haal de kip uit de pan, roer 2 dl crème fraîche door de saus en breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de saus en de gebakken appeltjes bij de kip.
Geniet van deze heerlijke Normandische kip!
Geniet van deze heerlijke Normandische kip!
