Normandische kip

Normandische kip

Normandische kip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip
  • Zout peper
  • 2 appels
  • 1 laurierblaadje
  • Lapje vetspek
  • 40 gr boter
  • 3 fijngesneden sjalotjes
  • Kippenbouillon
  • 250 gr kleine champignons
  • 25 gr boter
  • 2 dl crème fraîche

Instructies

  • Wrijf de kip in met zout en peper.
  • Stop de in stukjes gesneden appels en het laurierblaadje in de buikholte en sluit de buikholte af met een houten prikker.
  • Bind een brede reep vetspek om de borst van de kip.
  • Verhit 40 gr boter en bak de kip rondom bruin.
  • Bak de sjalotjes 5 minuten mee.
  • Braad de kip met het deksel schuin op de pan nog 50 minuten tot hij gaar is.
  • Keer de kip regelmatig en voeg af en toe een scheutje kippenbouillon toe aan de pan.
  • Bak de champignons in 25 gr boter gedurende 5 minuten.
  • Verwijder 15 minuten voor het einde van de braadtijd het spek.
  • Voeg de champignons toe aan de pan en laat alles nog 15 minuten braden.
  • Haal de kip uit de pan, roer 2 dl crème fraîche door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de saus en de gebakken appeltjes bij de kip.
Geniet van deze heerlijke Normandische kip!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Feestdagen etc Kerst